Jak w Skolimowie obchodziliśmy Dzień Kobiet

W każdej rzeczywistości historycznej czy politycznej nie należy lekceważyć Dnia Kobiet… Uśmiech, miłe słowa, kwiatek, kosmetyk, czy coś słodkiego, łagodzą obyczaje i czynią nasze życie piękniejszym.

Z tego założenia wyszła Komisja Skolimowska i nasza Fundacja.

Urządziliśmy naszym Paniom prawdziwy Dzień Kobiet. Pani dyrektor Anna Solnicka-Heller wraz
z prezes Fundacji Marleną Miarczyńską przywitały Szanowne Panie (i Panów), a profesor od aktorstwa i pięknego śpiewania, Stanisław Górka – a zarazem członek Komisji Skolimowskiej, zaprezentował swój najnowszy program „One i my”. Program ten, w formie mini-wykładów, jak na profesora przystało, to pełne wdzięku i pikanterii dywagacje na tematy męsko-damskie, okraszony pięknie zaśpiewanymi przez Stanisława Górkę piosenkami o miłości, przy akompaniamencie znanego pianisty i kompozytora, Jerzego Derfla.

Wszystkie Panie zostały obdarowane wiosennym tulipanem przez Ryszarda Rembiszewskiego, wiceprezesa Fundacji, oraz kosmetykami firmy JANDA od Krystyny Jandy.

Zarząd w dwuosobowym składzie oraz członek Rady Fundacji, Krzysztof Szuster, uczestniczący w tej uroczystości, odwiedzili z bukiecikiem tulipanów Panią Danutę Szaflarską, która u nas w DAW
w Skolimowie odpoczywa po pobycie w szpitalu.

Profesorowi Stasiowi Górce i Jerzemu Derflowi bardzo dziękujemy!