Walentynki w Skolimowie

W Dzień Zakochanych, 14 lutego, Dom Artystów Weteranów ogarnął prawdziwie romantyczny nastrój. Członek Komisji Skolimowskiej, prof. Stanisław Górka, zaprosił do Skolimowa wyjątkowego gościa – Panią Barbarę Droździńską, artystkę polskiego pochodzenia urodzoną na Białorusi, a mieszkająca w Polsce, w Łodzi. Szefowa Fundacji, pani Marlena Miarczyńska ze Stanisławem Górką powitali Barbarę Droździńską i zapowiedzieli jej koncert. Pani Basia swoim recitalem stworzyła piękną i wzruszająca atmosferę. „Tango milonga”, „Ach, jak przyjemnie”, „Odrobinę szczęścia w miłości”, „Nie zapomnisz mnie”, „Ta ostatnia niedziela” czy „Ja się boję sama spać” – to tylko niektóre utwory, które zaśpiewała pani Basia – te znane „evergreeny” podśpiewywali wszyscy obecni na sali. Publiczność gorąco oklaskiwała artystkę, nie obyło się również bez bisów. Po ponadgodzinnym koncercie pani Rysia Gozdowska z Rady Mieszkańców DAW gorąco podziękowała za wspaniały występ, wręczając bukiet kwiatów, Ryszard Rembiszewski odczytał oficjalne podziękowanie od Zarządu ZASP-u i Zarządu Fundacji Artystów Weteranów Scen Polskich, dziękował też przewodniczący Komisji Skolimowskiej, Tomasz Budyta, składając Pani Barbarze walentynkowe    życzenia.

Razem z naszymi Mieszkańcami liczymy, że – zgodnie ze złożoną obietnicą – pani Basia wróci do nas na dłuższy koncert.

Dziękujemy!

Walentynki_2a